Beresford Street West
beresford-street-west-1

Beresford Street West

The brief was to completely refurbish the 100 year old timber villa by working within the existing external walls while causing minimal disruption to the original floor plan. The public and private sides of the house are split through the central axis of the villa and are defined by the insertion of custom designed cabinetry. The materials palette was carefully selected and kept to a minimum so as to sit in harmony within the existing original character details.

  • Type
  • Area
    150sqm
  • Location
    Freemans Bay, Auckland, New Zealand
  • Status
    Completed 2012
  • Awards
    • NZ House & Garden “Interior of the year 2013” — Finalist.
    • “Jose Gutierrez fleshes out the bones of a century-old villa kitchen” Homestyle NZ, Issue54, 2013.