The Slate Room
the-slate-room-6

The Slate Room

A fit-out out for a pool hall / bar within a nondescript 1970’s building. The brief was to give the existing dated and run down interior of an existing pool hall a new-refreshed look. The main concept was to emphasise the act of playing pool as a performance in itself, to make the pool tables the focus of the space.

All natural daylight from the existing windows was blocked out and artificial light was selectively introduced. The result is a dark void with highlights of vivid contrasting colour, the architecture and drama of the space is created by the careful introduction of colour and light.

  • Type
  • Area
    600sqm
  • Location
    CBD, Auckland, New Zealand
  • Status
    Completed 2010
    • "Gutierrez puts a new spin on a hospitality venue not known for its architectural detailing" ProDesign, Issue 112, 2011.